Notes de premsa, notícies, xarxes socials... Coses que diuen pels puestos

Un Home Mort a la Fundació Fita November 01 2023

Del 28 de setembre al 3 de novembre de 2023

Una notícia respecte una mort fortuïta desencadena un seguit d’esdeveniments que ens confrontaran amb el delirant text de l’apocalipsi i la iconografia brutal dels beatus… Un Home Mort és un viatge documental de ficció que s’inicia en el deliri profètic de Joan de Patmos, es recrea en la seva suposada visó i explora la seva referència plàstica, icònica, poètica, retòrica i filosòfica.

L’exposició mostra dibuixos en cera sobre paper i ceràmiques que s’aproximen a l’imaginari del beatus desde un punt de vista expressiu i presenta la projecció de la peça audiovisual homònima.

Accedeix al web de la Fundació Fita


Un Home Mort a la Casa de la Cultura. November 01 2023

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT

Una notícia respecte una mort fortuïta desencadena un seguit d’esdeveniments que ens confrontaran amb el delirant text de l’apocalipsi i la iconografia brutal dels beatus…

«Un home mort» és un viatge documental de ficció que s’inicia en el deliri profètic de Joan de Patmos, es recrea en la seva suposada visió i explora la seva referència plàstica, icònica, poètica, retòrica i filosòfica. 

L’exposició mostra dibuixos amb cera sobre paper i ceràmiques que s’aproximen a l’imaginari del beatus des d’un punt de vista expressiu i presenta la projecció de la peça audiovisual homònima.

Enllaç a la web de la casa de la cultura


Conserves de músics a l'(a)phònica June 19 2021

Conserves de músics

 

EXPOSICIÓ
Del divendres 18 al diumenge 27 de juny
Comestibles Brugada (Ca la Brugui)
Gratuït

Inauguració el divendres 18 de juny a les 20 h

Que a Ca La Brugui s’hi troba de tot, és sabut per tothom. Ara, fins i tot, té Conserves de músics! En aquesta instal·lació artística de Joanic, a l’aparador d’una de les botigues de queviures més emblemàtiques de Banyoles, hi podreu trobar una col·lecció de peces materials representatives i aleatòries de la nostra contemporaneïtat musical.

Joanic
il·lustració i muntatge

 

Enllaç al Web de l'(a)phònica

 


Selecció del documental Tristos Tòpics pel festival VOC February 07 2021

Versió Original en Català. ‘VOC’ significa exactament això. Però no ens quedem aquí. Sí, promocionem l’ús de la llengua en l’audiovisual. Sí, potenciem que el talent emergent esculli el català per a les seves creacions. Sí, fem possible que aquest talent sigui conegut a més de 40 municipis de Catalunya mitjançant la Mostra, i que sigui reconegut mitjançant els Premis VOC►.

Però hi ha quelcom més important: connectem la realitat, la veu creativa d’aquests 10 curtmetratges, amb les seves vivències emocionals farcides de present. I el present que vivim fa d’aquesta edició dels VOC una edició especial, com ho han estat les de tots els festivals i les mostres de cinema que s’han celebrat des del passat mes de març. Això ens ha fet repensar el VOC i valorar totes les opcions: endarrerir-lo, anul·lar-lo, reinventar-lo, convocar-lo, fer-lo només en format virtual… I, finalment ens hem decidit per oferir-vos un format híbrid.  Perquè, al capdavall, volem que aquests curtmetratges ens interpel·lin, ens facin reflexionar i ens ajudin a repensar-nos. I volem que arribin a tu, que potser no pots sortir de casa, sense prescindir de compartir una experiència en directe amb aquells que poden omplir els cinemes del país. Fem que la cultura ho inundi tot!

Sentiu-vos acollits, perquè tots nosaltres formem part de cadascuna d’aquestes històries: som versions originals de la nostra vida, i en aquesta ocasió hem escollit viure-la lliurement en català.

Enllaç a la programació de VOC 2021

https://www.omnium.cat/ca/projectes/voc/seleccio2021/


Diari de Girona March 08 2020

«Black music» per gaudir amb la vista.

Exposició col·lectiva de Pau Morales, Josep Ministral i Martí Ceballos  a la Galeria DUAL. Av Jaume I, 67.GIRONA

"Joanic Geniüt (Joan Dalmau) hi desplega la seva creativitat autodidacta amb gravats impresos en directe amb el seu tòrcul mòbil, així com obra digital i petites escultures de cartolina."

 Article complert


Telenotícies Comarques March 12 2019

Exposició "Tristos tòpics" de Joan Dalmau, Joanic Geniüt, a la Fundació Valvi de Girona


Catalonia today March 03 2019

MY SPACE /  CATALONIATODAY.CAT

JOANIC GENIÜT. ARTIST

Joanic Geniüt


ARA February 14 2019

La pluridisciplinària destil·lació de senzillesa de Joan Dalmau

La Fundació Valvi de Girona presenta fins al 16 de març l’exposició Tristos tòpics, que mostra la polifacètica destil·lació creativa de Joan Dalmau, àlies Joanic Geniüt.

Aquest artista pluridisciplinari presenta, a més de la pintura i la il·lustració digital, treballs de serigrafia, gravat, collage, assemblage, encunyació, animació, vídeo... Tot un univers creatiu ple d’optimisme i color. Jaume Pla, Mazoni, que va conèixer l’artista quan se li va oferir per fer-li un videoclip, explica al catàleg que “té la intenció de deixar fora el que és superficial per anar destil·lant l’obra fins que el que en quedi representi una cosa essencial que no costi d’entendre però que abraci conceptes profunds, intangibles, metafísics”. Pla explica que l’entusiasme forma part de l’art d’aquest creador, que va estudiar la carrera de medicina.

Dalmau parla d’una “necessitat de reflexió prènsil vertebrada per l’obra pictòrica i que s’acompanya d’obra gràfica, treballs vectorials i elements manufacturats que conformen l’espectre de treball dels últims anys. Un sistema gràfic simple, d’aparença deslligada, que qualla en una realitat polièdrica”.

En la soledat del taller

L’artista explica que a la seva formació com a llicenciat en medicina hi va arribar “més aviat per inclinació filosòfica que no pas pràctica”. La resta de la seva formació i els seus aprenentatges “han estat dins el taller en soledat hermenèutica”, indica. Aquí, segons revela Dalmau, és on ha conreat la pintura, la serigrafia, el gravat, la manufactura d’elements mecànics expressius de caràcter analògic, el collage d’assemblage i encunyació, les peces lumíniques, la ceràmica i l’animació, entre d’altres.

Consulta article...


el punt avui January 22 2019

CULTURA

 A la selva de l’art

L’artista Joanic Geniüt inaugura avui a la Fundació Valvi de Girona ‘Tristos tòpics’, una exposició en què reuneix retallables, dibuixos i il·lustracions digitals

Joanic Geniüt, ahir a la Fundació Valvi, amb la seva impremta mòbil i Mazoni a la mà X.C.
Part de la mostra està dedicada als seus treballs com a retratista i ‘gravador’ de concerts

L’artista gironí Joan Dalmau Arasanz (1976), que es fa dir Joanic Geniüt, inaugura avui a la Fundació Valvi de Girona l’exposició Tristos tòpics, on ha aplegat una tria de dibuixos i pintures, retallables de cartolina i il·lustracions digitals que es podran veure fins al 16 de març.

article complert


Estampes de Sant Narcís... de Joanot Cortès December 09 2017

Vídeo de l'exposició “Estampes de Sant Narcís” de Joanic Geniüt a la Cova de La Volta. "Estampes de Sant Narcís" un treball d’obra gràfica i estampació realitzat amb tècniques de gravat, serigrafia, tampografia, etc., mitjançant les quals l’artista ha retratat racons, persones i moments del barri. Es tracta d’una mostra d’estampes i peces de diferents formats creades al taller d’estampació artística de Joanic Geniüt a La Volta, després d’un any de convivència a la plaça de l’Assumpció i el seu entorn, tot observant els veïns, els comerços, les escenes quotidianes, etc. La mostra es complementa amb una instal·lació audiovisual de conserves amb el mateix motiu: “San Narciso, Conservas y Ultramarinos”, un exercici artístic col·laboratiu entre Juan Righetti i el mateix Joanic Geniüt, residents de La Volta, amb el qual aporten una visió particular i onírica del l’espai veïnal que comparteixen. Realització: Joanot Cortès (Fang Agency)


Estampes de Sant Narcís October 09 2017

LES “ESTAMPES DE SANT NARCÍS” DE JOANIC GENIÜT, A LA VOLTA

Bonart, 9 Octubre 2017

Estampes de Sant Narcís de Joanic Geniüt és un treball d’obra gràfica i estampació realitzat amb tècniques de gravat, serigrafia, tampografia, etc., mitjançant les quals l’artista ha retratat racons, persones i moments del barri. Es tracta d’una mostra d’estampes i peces de diferents formats creades al taller d’estampació artística de Joanic Geniüt a La Volta, després d’un any de convivència a la plaça de l’Assumpció i el seu entorn, tot observant els veïns, els comerços, les escenes quotidianes, etc.

Article complert